Powered by ESPA

Χούμους με Ταχίνι

Δημοσιεύτηκε από onclicksales 12/12/2020 0 Comment(s) Συνταγές OnClickSales,

Σπιτικό Χούμους με Ταχίνι

Ένα χούμους αέρινο, νόστιμο και αρωματικό που τρώγεται ”a la ελληνικά”, σαν ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο.

Υλικά
! 250 γρ. ρεβίθια, άβραστα
! 1,5 λίτρο νερό
! 1 κ.γ. αλάτι
! χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
! ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
! 100 γρ. ταχίνι Kiss the Earth ή Ξενιά
! 1 κ.γ. κοφτό κύμινο, σε σκόνη
! 1 πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
! 1/2 σκ. σκόρδο, (προαιρετικά)
! 1 κ.γ. πάπρικα
! 150 ml ελαιόλαδο
! μπούκοβο, για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση
! Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό και με 1 κ.γ. κοφτή αλάτι από το προηγούμενο βράδυ.
! Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
! Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία έχουμε βάλει 1,5 λίτρο νερό, βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν για 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα.
! Στραγγίζουμε καλά σε ένα άλλο μπολ (κρατώντας το νερό) και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την
πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα πολτοποιούμε με τα μαχαίρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα
ρεβίθια.
! Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
! Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, τριμμένο κύμινο και μπούκοβο.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!