-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδυνό σας, αλλά και διάφορα σνακς για όλες τις ώρες της ημέρας.
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό ή το απογευματινό σας χειμωνιάτικο ρόφημα, για το πρωινό, μεσημεριανό ή βραδυνό σας καλοκαιρινό αναψυκτικό. Μια καθημερινή απόλαυση!
Χιώτικες γεύσεις που ενδείκνυνται για να συνοδεύσουν το γεύμα ή το δείπνο σας, αλλά και για να τις απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Προϊόντα για το πρόσωπο, τα χέρια, τα μαλλιά και το σώμα, που περιέχουν πλήθος ευεργετικών ιδιότητων, με βάση, κυρίως, τη Μαστίχα. Μια καθημερινή περιποίηση για όλους!
Υλικά (για 30 κεφτεδάκια)
• 500 gr μοσχαρίσιο κιμά
• 1 κρεμμύδι μεσαίο
• 2 σκ. σκόρδο
• 2 αυγά
• 2 κ.σ. ούζο
• 2 κ.γ. κέτσαπ
• 2 κ.γ. μουστάρδα
• 2 κ.γ. ρίγανη
• 2 κ.γ. θυμάρι
• 1 κ.γ. μαϊντανό
• 1 κ.γ. δυόσμο
• Αλάτι-Πιπέρι
• 80 gr τριμμένη φρυγανιά (περίπου)
Για το τηγάνισμα:
• Αλεύρι
• Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
• Ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα δυο αυγά
• Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά, ζυμώνοντας με το χέρι.
• Προσθέτουμε την κέτσαπ, την μουστάρδα, το ούζο, όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά, αλάτι-πιπέρι και ζυμώνουμε καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος ρίχνουμε την φρυγανιά, να τραβήξει τα πολλά υγρά
και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
• Προαιρετικά: Φτιάχνουμε μια μεγάλη μπάλα, κλείνουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή με 2 ώρες, για να δέσουν τα υλικά.
• Ρίχνω λίγο αλεύρι σε ένα πλατύ τάπερ και πλάθω ομοιόμορφες και ίσες σε μέγεθος μπαλίτσες κιμά, τις οποίες τοποθετώ πάνω από το αλεύρι. Κλείνω το τάπερ και κουνάω ελαφρώς ώστε να καλυφτεί καλά ο
κιμάς από το αλεύρι.
• Αν προτιμάτε να κάνετε τα κεφτεδάκια ψητά στον φούρνο, τότε βάλτε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, δίχως να τα αλευρώσετε. Ψήστε τα για 20´ περίπου στους 190°.
• Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα), ρίχνω μισή ποσότητα ελαιόλαδου και μισή καλαμποκέλαιου ή οποιουδήποτε λαδιού χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα. Η ποσότητα πρέπει να είναι αρκετή, τόση ώστε να
καλύπτει το μισό τουλάχιστον κεφτεδάκι (σε ύψος). Τηγανίζουμε (σε δυνατή φωτιά) για περίπου 2 λεπτά και στην συνέχεια γυρίζουμε τα κεφτεδάκια μας από την άλλη πλευρά, για άλλα 2 λεπτά περίπου.
• Αφαιρώ με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετώ πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να τραβήξει το περιττό λάδι.
• Σερβίρω με τηγανιτές πατάτες και τζατζίκι με ούζο. Επίσης μπορείτε να συνοδέψετε με μια χωριάτικη σαλάτα.
Καλή όρεξη!
Source: https://cookpad.com/gr/sintages