-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδυνό σας, αλλά και διάφορα σνακς για όλες τις ώρες της ημέρας.
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό ή το απογευματινό σας χειμωνιάτικο ρόφημα, για το πρωινό, μεσημεριανό ή βραδυνό σας καλοκαιρινό αναψυκτικό. Μια καθημερινή απόλαυση!
Χιώτικες γεύσεις που ενδείκνυνται για να συνοδεύσουν το γεύμα ή το δείπνο σας, αλλά και για να τις απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Προϊόντα για το πρόσωπο, τα χέρια, τα μαλλιά και το σώμα, που περιέχουν πλήθος ευεργετικών ιδιότητων, με βάση, κυρίως, τη Μαστίχα. Μια καθημερινή περιποίηση για όλους!
Υλικά
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 φλ κρεμμύδι, κομμένο
• 1 φλ καρότο, κομμένο
• 2/3 φλ σέλερι, κομμένο
• 225 γρ λουκάνικο γλυκό
• 6 φλ ανάλατο ζωμό κοτόπουλου
• 1 1/2 φλ φακές Biofarma
• 6 κλωνάρια θυμάρι
• 3 φύλλα δάφνης
• 1/2 φλ φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
• 255 γρ φρέσκο baby σπανάκι
Εκτέλεση
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι
• Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει και να μην είναι ροζ, για 3 λεπτά.
• Βάζουμε και το ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα και βράζουμε.
• Καλύπτουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
• Σιγο-μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
• Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι.
• Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 1/2 λεπτό.
• Σερβίρουμε αφαιρώντας το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα.
Πηγή: https://www.minervahorio.gr/recipe/soupa-me-fakes-lachanika-ke-loukaniko/