Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά απολαμβάνετε αυτή την υπέροχη μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι! Πεντανόστιμη και χορταστική.
Θερμίδες: 600
Λιπαρά: 35%
Πρωτεϊνες: 15%
Υδατάνθρακες: 50%
Υλικά Συνταγής
• 1-2 βαζάκια καλαμπόκι Biofarma
• 50 γραμ. βούτυρο
• 1 καυτερή πιπεριά
• 1 λάιμ χυμό και ξύσμα
• ανθό αλατιού
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 150 γραμ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
• Για τη μακαρονοσαλάτα
• 2 φλ. βρασμένα μικρά ζυμαρικά (χωρίς γλουτένη) Biofarma.
• πιπεριές σε μικρά καρέ (πράσινη
• κόκκινη )
• λίγο σχοινόπρασο
• λίγο ελαιόλαδο
• 1 κομμάτι παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε πρώτα τα καλαμπόκια. Με μαχαίρι αφαιρούμε τους καρπούς για να φτιάξουμε τη μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι.
• Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι.
• Προσθέτουμε τα καλαμπόκια και τα αφήνουμε να μελώσουν σε μέτρια φωτιά.
• Αλατο-πιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά σε λεπτές φέτες.
• Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ.
• Αποσύρουμε από την φωτιά.
• Τέλος όσο είναι ζεστά τα καλαμπόκια προσθέτουμε την παρμεζάνα.
• Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί.
• Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μακαρονοσαλάτας και προσθέτουμε το καλαμπόκι με την λιωμένη παρμεζάνα.
• Ανακατεύουμε, τρίβουμε έξτρα παρμεζάνα πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Τη σερβίρουμε αμέσως και την απολαμβάνουμε ζεστή και αχνιστή!